Prostreno.cz

Gnocchi v pálivé rajčatové omáčce

Pikantní gnocchi s rajčaty a chilli.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 614 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy19g
tuky7g

Ingredience na

  • 30 g vlašských ořechů
  • 2-3 snítky rozmarýnu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g hotových gnocchi - z chladícího regálu
  • 2 špetky soli
  • Na omáčku
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 lžíce oleje
  • 375 ml sterilovaných rajčat - tetrapakové balení nebo plechovka
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • 75 g sušených brusinek
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky, chilli papričku rozřízněte a odstraňte semínka, papričku omyjte a nasekejte.
  2. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli, česnek i chilli papričku, přidejte rajčata, marmeládu, Cranberries a vařte na mírné teplotě 3 – 5 minut, ochuťte solí.
  3. Ořechy nasekejte nahrubo, rozmarýn opláchněte.
  4. V teflonové pánvi rozehřejte olej a gnocchi v něm opečte dozlatova.
  5. Ke konci přidejte ořechy, rozmarýn a ochuťte solí. Gnocchi podávejte s rajčatovou omáčkou.

TIP:

K podávání se hodí čerstvě strouhaný parmezán.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Gnocchi v pálivé rajčatové omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat