1h a 25min
1h a 10min příprava
15min vaření
714 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky26g sacharidy3g bílkoviny
Pohanka je bezlepková plodina, příbuzná s rebarborou a šťovíkem. Obsahuje osmnáct různých aminokyselin, minerální látky a vitaminy. Tradičně se pěstovala i u nás, proto by se v našem jídelníčku měla objevovat.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
150 g
pohankové mouky ABio
150 g
pšeničné mouky hladké
700-750 ml
tekutiny
- mléka ABio, vody nebo ovesného nápoje
1 ks
vejce ABio
1 špetka
soli
1 lžíce
slunečnicového oleje
K podávání
1 sklenička
marmelády
Na posypání
50 g
moučkového cukru
Na smažení
50 ml
oleje
Postup přípravy
Tradičním způsobem smíchejte všechny ingredience na palačinky (prvních šest), ale nechte je odpočinout o chvíli déle, klidně i hodinu.
Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po ploše pánve a z obou stran osmažte.
Palačinky servírujte s marmeládou, posypané moučkovým cukrem.