Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pohankové palačinky s marmeládou

lentilka
14hlasů
Hodnotit

1h a 25min

1h a 10min příprava

15min vaření

714 kJ

energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky26g sacharidy3g bílkoviny

Pohanka je bezlepková plodina, příbuzná s rebarborou a šťovíkem. Obsahuje osmnáct různých aminokyselin, minerální látky a vitaminy. Tradičně se pěstovala i u nás, proto by se v našem jídelníčku měla objevovat.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 150 g pohankové mouky ABio
  • 150 g pšeničné mouky hladké
  • 700-750 ml tekutiny - mléka ABio, vody nebo ovesného nápoje
  • 1 ks vejce ABio
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • K podávání
  • 1 sklenička marmelády
  • Na posypání
  • 50 g moučkového cukru
  • Na smažení
  • 50 ml oleje

Postup přípravy

  • Tradičním způsobem smíchejte všechny ingredience na palačinky (prvních šest), ale nechte je odpočinout o chvíli déle, klidně i hodinu.
  • Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po ploše pánve a z obou stran osmažte.
  • Palačinky servírujte s marmeládou, posypané moučkovým cukrem.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Rychlé vdolečky

Rychlé vdolečky

15 hlasů
45min 1057 kJ 60 Kč
Pohankové palačinky s marmeládou

Pohankové palačinky s marmeládou

14 hlasů
1h a 25min 714 kJ
Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

12 hlasů
1h a 10min 662 kJ 120 Kč
Lívanečky z podmáslí

Lívanečky z podmáslí

14 hlasů
40min 964 kJ 65 Kč
Jablečno-tvarohový nákyp

Jablečno-tvarohový nákyp

19 hlasů
55min 543 kJ 75 Kč
Trhanec

Trhanec

14 hlasů
40min 899 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření