Prostreno.cz

Pohankové palačinky s marmeládou

Pohanka je bezlepková plodina, příbuzná s rebarborou a šťovíkem. Obsahuje osmnáct různých aminokyselin, minerální látky a vitaminy. Tradičně se pěstovala i u nás, proto by se v našem jídelníčku měla objevovat.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 25min

    1h a 10min příprava

    15min vaření

  • 714 kJ / 170 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy26g
tuky5g

Ingredience na

  • 150 g pohankové mouky ABio
  • 150 g pšeničné mouky hladké
  • 700-750 ml tekutiny - mléka ABio, vody nebo ovesného nápoje
  • 1 ks vejce ABio
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • K podávání
  • 1 sklenička marmelády
  • Na posypání
  • 50 g moučkového cukru
  • Na smažení
  • 50 ml oleje

Postup přípravy

  1. Tradičním způsobem smíchejte všechny ingredience na palačinky (prvních šest), ale nechte je odpočinout o chvíli déle, klidně i hodinu.
  2. Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po ploše pánve a z obou stran osmažte.
  3. Palačinky servírujte s marmeládou, posypané moučkovým cukrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pohankové palačinky s marmeládou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat