Prostreno.cz

Chřest se zastřeným vejcem

Blanširovaný chřest zastřeným vejcem a sýrem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 217 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • 12 stonků chřestu
  • 2 l vody
  • 2 špetky soli
  • 160 g parmezánu
  • 4 ks vajec
  • 1 lžíce octa
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na posypání
  • 1 hrst pažitky - nasekané

Postup přípravy

  1. Z chřestu odstraňte dřevnaté části.
  2. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 2 litry osolené vody, přidejte chřest, odstraňte z tepla a nechte chřest ve vodě asi 4 - 5 minut.
  3. V jiném hrnci přiveďte k varu 1.5 l vody s octem, vejce jednotlivě vyklepněte do naběračky a každé opatrně vlijte do horké vody.
  4. Bílek přetáhněte vidličkou přes žloutek, nechte srazit a vařte 3 - 5 minut.
  5. Chřest rozdělte na 4 talíře, každou porci chřestu posypte sýrem a na sýr položte vejce.
  6. Posypte hrubou solí, hrubě mletým barevným pepřem, pažitkou a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,10g
  • Sacharidy:

    14,46g
    • Cukry:

      2,84g
  • Tuky:

    38,00g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 51 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Předkrm z lilku

(19 hlasů)
35min
1081 kJ

Předkrm z kozího sýra

(21 hlasů)
30min
1546 kJ

Losos plněný špenátem

(21 hlasů)
15min
704 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřest se zastřeným vejcem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat