Prostreno.cz

Předkrm z lilku

Grilovaný lilek s omáčkou.

Ohodnotit
(19 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1081 kJ / 258 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky23g

Ingredience na

  • 60 ml olivového oleje
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 ks středně velkých lilků
  • 8 lístků bazalky
  • Na ozdobu
  • 50 g hoblinek parmazánu
  • Na posypání
  • 1 hrst opečených piniových oříšků

Postup přípravy

  1. Vložte prvních pět ingrediencí do mixéru, přidejte 4 lístky bazalky a rozmixujte.
  2. Lilek nakrájejte na plátky, které rozložte na plech s pečicím papírem a potřete je připravenou omáčkou, zbytek omáčky dejte stranou.
  3. Plech vložte do trouby pod gril a grilujte přibližně 8 minut, plátky otočte a grilujte 7 minut.
  4. Podávej se zbývající omáčkou, nakrájenou čerstvou bazalkou, praženými piniovými oříšky a hoblinkami sýra.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,40g
  • Sacharidy:

    77,60g
    • Cukry:

      9,68g
  • Tuky:

    202,58g
  • Vláknina:

    14,94g

Aktivita pro spálení: 258 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení



Podobné recepty

Lilkové špejle

(10 hlasů)
40min
1197 kJ

Teplý salát z lilku

(7 hlasů)
60min
345 kJ

Lilek s balsamicem

(8 hlasů)
1h a 25min
442 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Předkrm z lilku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat