Prostreno.cz

Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

Jemné maso lososa s pikantním salátem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 443 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 250 g nových brambor - ideálně malých kulatých
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks citronu - šťáva i kůra
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks chilli papričky - jemně nasekaná
  • 100 g ředkviček
  • 1 ks malého ledového salátu - listy odděleně
  • 3 lžíce pažitky - jemně nasekané
  • 250 g filé z lososa

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte, poté je patnáct až dvacet minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě.
  2. Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem.
  3. V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citrónové kůry.
  4. Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citrónovou šťávou.
  5. Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou.
  6. Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a dorůžova opečte na grilovací pánvi. Posaďte na brambory a zeleninu a přelijte olejem s chilli.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat