Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Losos na salátu z nových brambor a ředkviček

Mikeš
14hlasů
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

434 kJ

energetická hodnota na 100g

175 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky6g sacharidy5g bílkoviny

Jemné maso lososa s pikantním salátem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g nových brambor - ideálně malých kulatých
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks citronu - šťáva i kůra
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks chilli papričky - jemně nasekaná
  • 100 g ředkviček
  • 1 ks malého ledového salátu - listy odděleně
  • 3 lžíce pažitky - jemně nasekané
  • 250 g filé z lososa

Postup přípravy

  • Brambory důkladně omyjte (případně použijte kartáček) pod tekoucí vodou, neloupejte, poté je patnáct až dvacet minut vařte doměkka ve vroucí osolené vodě.
  • Mezitím smíchejte dvě lžičky olivového oleje se šťávou z půlky citronu, solí a pepřem.
  • V jiné mističce smíchejte další dvě lžičky oleje s chilli papričkou a půlkou lžičky citrónové kůry.
  • Brambory sceďte, lehce propláchněte čistou vodou a ještě teplé je smíchejte s olejem s citrónovou šťávou.
  • Dejte na talíř, přidejte ředkvičky pokrájené na tenká kolečka, listy salátku a zasypte pažitkou.
  • Lososa nakrájejte na čtyři díly, mírně potřete olivovým olejem, z obou stran osolte a opepřete a dorůžova opečte na grilovací pánvi. Posaďte na brambory a zeleninu a přelijte olejem s chilli.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Treska s čekankou

Treska s čekankou

13 hlasů
45min 456 kJ 160 Kč
Špagety s makrelou

Špagety s makrelou

19 hlasů
45min 520 kJ 95 Kč
Losos s okurkou

Losos s okurkou

14 hlasů
35min 957 kJ 280 Kč
Losos na kopru

Losos na kopru

10 hlasů
45min 1024 kJ 250 Kč
Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

14 hlasů
60min 679 kJ 280 Kč
Lososí špejle

Lososí špejle

12 hlasů
35min 852 kJ 190 Kč

Články nejen o vaření