Prostreno.cz

Toastový chléb s rozinkami

toastový chléb zapečený s rozinkami,podávaný se zmrzlinou
Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 899 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 balení bílého toastového chleba
  • 150 g másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g rozinek
  • 600 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce whisky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175°C
  2. Pekáček s vysokým okrajem vymažte máslem
  3. Plátky chleba lehce namažte po obou stranách máslem a uložte je do pekáčku tak,aby se překrývaly.
  4. Mezi plátky nasypte rozinky a posypte vše cukrem.
  5. Smíchejte mléko, vejce, vanilkový extrakt a whisky.
  6. Směsí přelijte chleba. Pečte 30 minut
  7. Před podáváním nechte stát 10 minut.

TIP:

Můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,30g
  • Sacharidy:

    222,01g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    101,66g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 214 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Polévka z cuket

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Toastový chléb s rozinkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat