Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Toastový chléb s rozinkami

Mikeš
10hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

904 kJ

energetická hodnota na 100g

85 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky18g sacharidy6g bílkoviny
toastový chléb zapečený s rozinkami,podávaný se zmrzlinou

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 balení bílého toastového chleba
  • 150 g másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g rozinek
  • 600 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce whisky

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 175°C
  • Pekáček s vysokým okrajem vymažte máslem
  • Plátky chleba lehce namažte po obou stranách máslem a uložte je do pekáčku tak,aby se překrývaly.
  • Mezi plátky nasypte rozinky a posypte vše cukrem.
  • Smíchejte mléko, vejce, vanilkový extrakt a whisky.
  • Směsí přelijte chleba. Pečte 30 minut
  • Před podáváním nechte stát 10 minut.
TIP:

Můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Články nejen o vaření