Rajčatová polévka
Španělská polévka z konzervovaných rajčat.
-
30min
15min příprava
15min vaření
-
454 kJ / 108 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky3g
Ingredience na
- 1 lžíce
másla nebo olivového oleje
- 2 stroužky
česneku
- rozmělněné nožem
- 5 ks
sušených rajčat nakládaných v oleji
- nakrájených na nudličky
- 3 ks
400g plechovky rajčat
- 500 ml
zeleninového vývaru
- 1 lžička
cukru
- 3 špetky
soli a pepře
- 140 ml
zakysané smetany
- Na ozdobu
- 1 sklenička
bazalkového pesta
Postup přípravy
- Máslo či olej rozpalte ve větším hrnci, přidejte česnek a pár minut opékejte, vhoďte sušená rajčata a po minutě přilijte také rajčata z plechovky.
- Zalijte vývarem, vsypte cukr, okořeňte solí a pepřem a přiveďte k varu. Vařte deset minut.
- Rozmixujte tyčovým mixérem a vmíchejte polovinu zakysané smetany. Pokud je potřeba, přidejte cukr.
- Servírujte ozdobené zbytkem smetany a pestem. Podávejte k mozzarellovým sendvičům.