Prostreno.cz

Rajčatová polévka

Španělská polévka z konzervovaných rajčat.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 454 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 lžíce másla nebo olivového oleje
  • 2 stroužky česneku - rozmělněné nožem
  • 5 ks sušených rajčat nakládaných v oleji - nakrájených na nudličky
  • 3 ks 400g plechovky rajčat
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička cukru
  • 3 špetky soli a pepře
  • 140 ml zakysané smetany
  • Na ozdobu
  • 1 sklenička bazalkového pesta

Postup přípravy

  1. Máslo či olej rozpalte ve větším hrnci, přidejte česnek a pár minut opékejte, vhoďte sušená rajčata a po minutě přilijte také rajčata z plechovky.
  2. Zalijte vývarem, vsypte cukr, okořeňte solí a pepřem a přiveďte k varu. Vařte deset minut.
  3. Rozmixujte tyčovým mixérem a vmíchejte polovinu zakysané smetany. Pokud je potřeba, přidejte cukr.
  4. Servírujte ozdobené zbytkem smetany a pestem. Podávejte k mozzarellovým sendvičům.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat