Prostreno.cz

Česnekové chleby s mozzarellou

Voňavá ciabata s mozzarellou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 1267 kJ / 302 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy37g
tuky12g

Ingredience na

  • 80 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 svazku šalvěje - lísky odrhnuté
  • 6 stroužků česneku - oloupaných, nakrájených na tenké plátky
  • 1 lžička citrónové kůry - na tenké nudličky
  • 1 lžíce světlého vinného octa
  • 8 plátků chleba ciabatta
  • 300 - 350 g natrhané mozzarelly

Postup přípravy

  1. Pánev s nepřilnavým dnem zahřejte na středním plameni, přidejte máslo i olej a nechte rozpálit a máslo rozpustit.
  2. Přidejte šalvějové lístky, plátky česneku, citrónovou kůru i vinný ocet a opékejte minutu až dvě.
  3. Chleba nasucho opečte v troubě nebo tousteru, rozdělte na talíře, navrch dejte mozzarellu a velkoryse přelijte česnekovo-šalvějovým máslem. Ihned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Česnekové chleby s mozzarellou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat