Vepřové na šalvěji
Vepřové medailonky se šunkou a šalvějí.
-
35min
15min příprava
20min vaření
-
1078 kJ / 257 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy10g
tuky22g
Ingredience na
- 40 g
Serrano šunky AExc
- nasekané najemno
- 1 ks
citrónu ABio
- kúra jemně nastrouhaná + šťáva
- 1 hrst
nasekané šalvěje
- 3 špetky
soli a pepře
- 4 ks
vepřových medailonků AQ
- 2 lžíce
olivového oleje ES
- 25 g
másla
- Na ozdobu
- 2 lžíce
větviček šalvěje
Postup přípravy
- Smíchejte šunku, veškerou kúru a polovinu vymačkané šťávy, šalvěj a hodně soli a pepře a utřete do pasty.
- Vepřové medailonky lehce naklepejte a pak do nich udělejte šikmé zářezy, do nich vetřete pastu, potřete olejem a z každé strany opečte na grilovací pánvi 6 – 8 minut.
- Dejte na talíř, poklaďte plátky másla, a až se rozpustí, zastříkněte zbylým citronem a posypte šalvějovými lístky.
- Podávat můžete i se skrojky citronu.