Prostreno.cz

Zeleninová polévka se sýrovými nočky

Vývar s hromadou zeleniny, jaké druhy zvolíte, záleží na vás.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 307 kJ / 73 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 ks karotky - nakrájené na nudličky
  • 600 - 700 g jarní zeleniny - petržel, celer, kedlubna, pórek, květák apod
  • 1 stonek libečku s lístky
  • 1.5 l vody nebo kuřecího vývaru
  • 2 špetky soli, pepře a muškátového oříšku - podle chuti
  • 1 hrst zelené petrželky - nasekané
  • 2 ks vajec - na nočky
  • 2 špetky soli - na nočky
  • 85 g strouhaného sýra - gouda nebo eidam :na nočky
  • 100 g hrubé mouky - na nočky
  • 1 špetka muškátového květu - na nočky

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo, olej a osmahněte na něm na jemné nudličky pokrájenou zeleninu (květák rozeberte na růžičky).
  2. Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření, libeček a přiveďte k varu a krátce povařte.
  3. Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na sýrové nočky.
  4. Vykrajujte nočky lžičkou a vkládejte je přímo do zeleninového vývaru, vařte tři minuty.
  5. Pak vypněte oheň a podle potřeby polévku dochuťte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,42g
  • Sacharidy:

    195,57g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    259,29g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 73 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Celerový krém

(24 hlasů)
40min
276 kJ

Polévka z předvařeného hrachu

(24 hlasů)
50min
240 kJ

Žampionová krémová polévka

(23 hlasů)
50min
442 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka se sýrovými nočky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat