Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Celerové hranolky

lanvin
25hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

857 kJ

energetická hodnota na 100g

30 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:19g tuky8g sacharidy1g bílkoviny

Hranolky nemusí být vždy jen z brambor. Zkuste zdravější variantu z celeru. Hodí se jako samostatný pokrm nebo jako příloha k masu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g celeru
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1-2 stroužku česneku
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžíce nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

  • Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky. Vhazujte do studené vody s citronovou šťávou.
  • Troubu rozehřejte na 180°C. Hranolky osušte, dejte na plech s pečícím papírem a pokapejte olejem smíchaným se solí a prolisovaným česnekem.
  • Pečte 30 minut. Před dopečením posypte zelenou petrželkou.
TIP:

Místo soli můžete použít i koření.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Salát Coleslaw s celerem

Salát Coleslaw s celerem

23 hlasů
15min 983 kJ 37 Kč
Celerový salát s rozinkami

Celerový salát s rozinkami

17 hlasů
15min 519 kJ 46 Kč
Celerová polévka

Celerová polévka

27 hlasů
25min 509 kJ 89 Kč
Celer v ovesných vločkách

Celer v ovesných vločkách

24 hlasů
40min 621 kJ 98 Kč
Celerová polévka

Celerová polévka

25 hlasů
45min 281 kJ 75 Kč
Celerová polévka

Celerová polévka

16 hlasů
40min 399 kJ 55 Kč

Články nejen o vaření