Prostreno.cz

Vepřové s okurkovou omáčkou

Jemná omáčka se sterilovanými okurkami má lehce nakyslou chuť a vůni.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 55min

    10min příprava

    45min vaření

  • 401 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 400 g vepřového masa - kýta, plec ap.
  • 2 lžíce sádla
  • 1 ks velké cibule
  • 1 kostka šťávy k vepřovému masu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 6 ks sterilovaných sladkokyselých okurek
  • 1 kelímek smetany 12%
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájejte na kostky. Do kastrolu dejte sádlo, nakrájenou cibuli, česnek a maso. Vše orestujte.
  2. Zalijte trochou vody, přidejte kostku šťáva k masu, špetku soli, špetku pepře, přikryjte a duste, až je maso měkké.
  3. Před koncem dušení přidejte nakrájené okurky, zalijte smetanou, ve které rozmíchejte mouku a povařte ještě 5-10 minut.

TIP:

Můžete podávat s chlebem, rýží, knedlíkem i s těstovinou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové s okurkovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat