Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Losos plněný rozinkami a oříšky

lentilka
14hlasů
Hodnotit

45min

25min příprava

20min vaření

1142 kJ

energetická hodnota na 100g

155 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:15g tuky11g sacharidy12g bílkoviny

Sváteční příprava lososa s piniovými ořechy.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 75 g sultánek
  • 50 g piniových oříšků
  • 60 g čerstvé strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce nasekané petrželky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 4 ks podkovy lososa - nebo jiné ryby
  • 6 lžic olivového oleje
  • K podávání
  • 1 ks citrónu - nakrájený na čtvrtiny
  • Na ozdobu
  • 4 lístky řeřichy

Postup přípravy

  • Sultánky namočte na 20 minut ve 100 ml horké vody, pak sultánky sceďte.
  • Nasekané piniové oříšky orestujte nasucho v horké pánvi.
  • V misce smíchejte sultánky, piniové oříšky, strouhanku, jemně nastrouhaný česnek, petrželku, mořskou sůl a pepř, vše důkladně promíchejte.
  • Na plech s pečícím papírem položte osolené, opepřené porce ryby, doprostřed rozdělte ořechovou směs.
  • Rybu můžete ovázat potravinářským provázkem do tvaru kruhu.
  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Ryby pokapejte olivovým olejem a pečte přibližně 15 - 20 minut, podávejte posypané řeřichou a s kousky citrónu.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Makrelové karbanátky

Makrelové karbanátky

12 hlasů
40min 531 kJ 95 Kč
Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

9 hlasů
30min 550 kJ 125 Kč
Filé pstruha na másle

Filé pstruha na másle

16 hlasů
40min 530 kJ 220 Kč
Grilovaný losos

Grilovaný losos

18 hlasů
35min 613 kJ 180 Kč
Pstruh s citronovou omáčkou

Pstruh s citronovou omáčkou

16 hlasů
50min 761 kJ 165 Kč
Tilapie na kopru

Tilapie na kopru

10 hlasů
35min 511 kJ 115 Kč

Články nejen o vaření