Prostreno.cz

Losos plněný rozinkami a oříšky

Sváteční příprava lososa s piniovými ořechy.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 1143 kJ / 273 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy11g
tuky15g

Ingredience na

  • 75 g sultánek
  • 50 g piniových oříšků
  • 60 g čerstvé strouhanky
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce nasekané petrželky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 4 ks podkovy lososa - nebo jiné ryby
  • 6 lžic olivového oleje
  • K podávání
  • 1 ks citrónu - nakrájený na čtvrtiny
  • Na ozdobu
  • 4 lístky řeřichy

Postup přípravy

  1. Sultánky namočte na 20 minut ve 100 ml horké vody, pak sultánky sceďte.
  2. Nasekané piniové oříšky orestujte nasucho v horké pánvi.
  3. V misce smíchejte sultánky, piniové oříšky, strouhanku, jemně nastrouhaný česnek, petrželku, mořskou sůl a pepř, vše důkladně promíchejte.
  4. Na plech s pečícím papírem položte osolené, opepřené porce ryby, doprostřed rozdělte ořechovou směs.
  5. Rybu můžete ovázat potravinářským provázkem do tvaru kruhu.
  6. Předehřejte troubu na 200 °C.
  7. Ryby pokapejte olivovým olejem a pečte přibližně 15 - 20 minut, podávejte posypané řeřichou a s kousky citrónu.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Losos plněný rozinkami a oříšky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat