Prostreno.cz

Hruška plněná sýrem

Hrušky v portském víně s karamelizovanými ořechy.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 1741 kJ / 416 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy15g
tuky35g

Ingredience na

  • 4 ks hrušky
  • 1/2 l portského vína
  • 80 g taveného smetanového sýra
  • 1 lžíce rozinek
  • 10-12 ks ořechů
  • 100 g pískového cukru
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Na ozdobu
  • 4 lístky máty

Postup přípravy

  1. Rozinky namočte na 15 minut ve sklenici vody, pak rozinky sceďte.
  2. Hrušky oloupejte a vložte do vhodného hrnce, podlijte portským vínem, přikryjte a duste 5 - 10 minut, podle druhu hrušek.
  3. Hrušky vyndejte a víno nechte zredukovat na polovinu.
  4. 70 g cukru nechte zkaramelizovat s několika kapkami vody, přidejte ořechy a obalte je v karamelu.
  5. V misce smíchejte sýr se zbývajícím cukrem (30 g) a nasekanými rozinkami.
  6. Hrušky nařízněte a naplňte připraveným sýrem.
  7. Hrušky podávejte s vínem, ořechy a lístkem máty.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruška plněná sýrem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat