Prostreno.cz

Salát s vařenými vejci

Hlávkový salát s vejci, slaninou a strouhaným parmazánem.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 1062 kJ / 253 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy11g
tuky18g

Ingredience na

  • 1 ks francouzská bageta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 120 g anglické slaniny
  • 2 ks vařených vajec
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 4 lžíce salátového dresinku Heinz
  • 5 lžic strouhaného parmezánu
  • 1 špetka drceného barevného pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Bagetu nakrájejte na 5 - 7 milimetrů silné plátky a rozložte je v jedné vrstvě na plech.
  3. Plátky potřete na obou stranách olejem.
  4. Pečte v troubě 3 - 4 minuty na každé straně. Nechte vychladnout.
  5. Nakrájenou slaninu orestujte na pánvi dozlatova a křupava.
  6. Listy salátu uložte na salátovou mísu, přidejte plátky opečené bagety, oloupaná vejce, překrojená na poloviny, posypte slaninou, nastrouhaným sýrem, pepřem a pokapejte dresinkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    108,40g
  • Sacharidy:

    136,46g
    • Cukry:

      14,18g
  • Tuky:

    232,30g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 253 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Špenátový salát s avokádem

(12 hlasů)
20min
421 kJ

Hruškový salát s brusinkami

(13 hlasů)
20min
230 kJ

Salát z žampiónů portobello

(17 hlasů)
35min
1081 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát s vařenými vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat