Prostreno.cz

Plněná cibule

Cibule plněná drůbežími játry.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 570 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks velké cibule
  • 250 g drůbežích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 1/2 kostky maggi šťávy ke kuřeti
  • 2 lžíce oleje
  • 60 ml vody
  • Na posypání
  • 1 hrst petrželky

Postup přípravy

  1. Cibuli seřízněte patku a pečte v troubě na pečícím papíru 15 – 20 minut při teplotě 180 °C.
  2. Upečenou cibuli vyndejte z trouby, vnitřek cibule opatrně vyjměte a nasekejte nadrobno.
  3. Na 2 lžíci oleje zpěňte nasekanou cibuli a přidejte nakrájená játra.
  4. Krátce orestujte, podlijte vodou ve které rozmíchejte 1/2 kostky maggi šťávy ke kuřeti. Poduste přibližně 10 minut.
  5. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasucho orestujte.
  6. Hotovou směsí naplňte vydlabané cibule, posypte slaninou, ozdobte petrželkou a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná cibule

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat