Prostreno.cz

Ovocná roláda

Slavnostní roláda s ovocem a šlehačkou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 5min

    50min příprava

    15min vaření

  • 711 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy19g
tuky5g

Ingredience na

  • 5 ks vajec
  • 140 g cukru krupice
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 špetky jedlé sody
  • 110 g dřeně mučenky
  • 250 g broskví - nebo ovoce dle vašeho výběru
  • Na náplň
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 - 2 lžíce moučkového cukru
  • 5 ml vanilkového extraktu
  • Na ozdobu
  • 1 hrst lístků meduňky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 C.
  2. Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru do pěny.
  3. Z bílků a zbytku cukru vyšlehejte tuhý sníh.
  4. Sníh a žloutkovou pěnu smíchejte, přimíchejte prosetou mouku, jedlou sodu a vymíchejte hladké těsto.
  5. Těsto nalijte na vymazaný, vysypaný plech a pečte asi 15 minut.
  6. Upečenou roládu překlopte na moukou poprášenou utěrku, opatrně smotejte a nechte vychladnout.
  7. Šlehačku vyšlehejte do tuha s moučkovým cukrem vanilkovým extraktem.
  8. Rozmotanou roládu potřete šlehačkou (trochu šlehačky si odložte na potření rolády) a na šlehačku rozprostřete dřeň mučenky.
  9. Roládu stočte, potřete šlehačkou a ozdobte kousky broskví a meduňkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ovocná roláda

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat