Prostreno.cz

Květákový salát

Osvěžující salát z květáku a ředkviček.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 328 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na

  • 1/2 hlávky květáku
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 3 lžíce dresinku - použijte ten, který máte nejraději
  • 1 lžíce soli

Postup přípravy

  1. Rozebraný květák uvařte ve slané vodě, né úplně doměkka.
  2. Polovinu omytých ředkviček nastrouhejte na hrubém struhadle, polovinu nakrájejte na kolečka.
  3. Květák a nastrouhané ředkvičky dejte na talíř a přelijte dresinkem. Obložte kolečky ředkviček. Posypte pažitkou.

TIP:

Květák obsahuje minimum tuku, proto je vhodnou dietní potravinou. Je nízkokalorický (ve 100 g je 25 kcal) a močopudný, tedy předurčený pro lidi, kteří chtějí zhubnout. Má bohatství vitaminů, minerálů, stopových prvků. 100 g květáku obsahuje doporučenou denní dávku vitaminu C.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat