Květákový salát
Osvěžující salát z květáku a ředkviček.
-
25min
15min příprava
10min vaření
-
328 kJ / 78 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky5g
Ingredience na
- 1/2 hlávky
květáku
- 1 svazek
ředkviček
- 2 lžíce
nasekané pažitky
- 3 lžíce
dresinku
- použijte ten, který máte nejraději
- 1 lžíce
soli
Postup přípravy
- Rozebraný květák uvařte ve slané vodě, né úplně doměkka.
- Polovinu omytých ředkviček nastrouhejte na hrubém struhadle, polovinu nakrájejte na kolečka.
- Květák a nastrouhané ředkvičky dejte na talíř a přelijte dresinkem. Obložte kolečky ředkviček. Posypte pažitkou.
TIP:
Květák obsahuje minimum tuku, proto je vhodnou dietní potravinou. Je nízkokalorický (ve 100 g je 25 kcal) a močopudný, tedy předurčený pro lidi, kteří chtějí zhubnout. Má bohatství vitaminů, minerálů, stopových prvků. 100 g květáku obsahuje doporučenou denní dávku vitaminu C.