Prostreno.cz

Candát s marinovanou okurkou

Candát zlehka opečený na másle, skvěle doplňuje marinovaná okurka.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 1h a 10min

    45min příprava

    25min vaření

  • 504 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky7g

Ingredience na

  • 600-800 g filé z candáta
  • 1 špetka soli a pepře - na rybu
  • Na přílohu
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 lžíce vinného octa Acentino
  • 1 lžička pískového cukr
  • 1 špetka soli a pepře
  • 50 ml vody
  • 4 snítky nasekaného kopru
  • 1 lžíce másla
  • Na smažení
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Okurku podélně překrojte, lžíci vyndejte semínka, okurku nakrájejte a dejte do misky.
  2. Nakrájenou okurku posypte solí, pepřem, lžičkou cukru, nasekaným koprem, zakápněte vinným octem a přidejte vodu. Dobře promíchejte a nechte v chladu 30 minut.
  3. Pak okurky dejte na pánev, přidejte lžíci másla a míchejte 2 - 3 minuty.
  4. Porce candáta osolte, okořeňte pepřem a zvolna opečte na másle s olejem.
  5. Rybu podávejte s okurkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát s marinovanou okurkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat