Prostreno.cz

Králík s hořčičnou omáčkou

Dietní králičí maso lze připravit tak, aby chutnalo i těm, kteří králíka moc nemusí.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 454 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 ks králíka
  • 60 g hladké mouky
  • 1 špetka soli a pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 3 ks šalotky - nakrájené na kostičky
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany
  • 3 lžíce celozrnné hořčice
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujte, osolte, opepřete a obalte v mouce.
  2. V kastrolu rozehřejte olej a králíka ze všech stran opečte.
  3. Maso vyndejte na talíř a v kastrolu nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  4. Přidejte bílé víno a vařte až se víno zredukuje na polovinu.
  5. Přidejte kuřecí vývar, smetanu, hořčici a tymián.
  6. Do omáčky vložte králíka, přikryjte a duste doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s hořčičnou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat