Prostreno.cz

Králík na rozmarýnu

Králík s voňavým rozmarýnem.

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    30min příprava

    1h a 20min vaření

  • 697 kJ / 166 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky13g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg králíka
  • 100 g slaniny
  • 6 špetek soli
  • Na marinádu
  • 50 ml oleje
  • 2 lžíce nastrouhané citrónové kůry
  • 3 lžíce dijónské hořčice
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 2 špetky mletého pepře
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Omytého králíka naporcujte, ostrým nožem udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny. Maso uložte do pekáčku.
  2. Nasekaný rozmarýn promíchejte v misce s ostatními surovinami na marinádu a vzniklou marinádou přelijte králíka.
  3. Maso přikryjte potravinovou fólií a nechte je odležet v lednici, nejlépe přes noc.
  4. Druhý den maso upečte v troubě doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na rozmarýnu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat