Prostreno.cz

Rýžová polévka s rozmarýnem

Jednoduchá, chutná a velmi sytá polévka, která v létě zastane i hlavní chod.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 358 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky2g

Ingredience na

  • 100 g divoké rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 50 ml sherry
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1.2 l kuřecího vývaru
  • 200 g vařeného kuřecího masa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 špetka soli a pepře

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a 2 minuty míchejte.
  3. Vmíchejte mouku a postupně přidávejte vývar a sherry.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso, uvařenou rýži a vařte 5 minut.
  5. Přidejte 1/2 lžičky citronové šťávy, dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  6. Podávejte se snítkami rozmarýnu.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rýžová polévka s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat