Prostreno.cz

Rýžová polévka s rozmarýnem

Jednoduchá, chutná a velmi sytá polévka, která v létě zastane i hlavní chod.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 387 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na

  • 100 g divoké rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 50 ml sherry
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1.2 l kuřecího vývaru
  • 200 g vařeného kuřecího masa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 špetka soli a pepře

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a 2 minuty míchejte.
  3. Vmíchejte mouku a postupně přidávejte vývar a sherry.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso, uvařenou rýži a vařte 5 minut.
  5. Přidejte 1/2 lžičky citronové šťávy, dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  6. Podávejte se snítkami rozmarýnu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,44g
  • Sacharidy:

    269,20g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    120,10g
  • Vláknina:

    52,10g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Sýrová polévka

(16 hlasů)
55min
344 kJ

Cuketová polévka

(12 hlasů)
40min
279 kJ

Sytá zeleninová polévka

(15 hlasů)
50min
365 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžová polévka s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat