Prostreno.cz

Pikantní telecí plátek

Telecí plátky s pikantní omáčkou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 590 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy14g
tuky6g

Ingredience na

  • 700 g telecí plece, nebo kýty
  • 2 ks cibule
  • 50 ml oleje
  • 3 - 4 stroužku česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 100 ml vody
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 ks malé chilli papričky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 3 špetky soli - podle chuti

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky a spolu s nakrájenou cibulí a česnekem orestujte na oleji.
  2. Přidejte koření a lehce promíchejte, zalijte vývarem, přidejte rajčatový protlak, nasekanou chilli papričku bez semínek, přikryjte a duste doměkka.
  3. Měkké maso vyndejte.
  4. V misce s vodou rozmíchejte bramborový škrob a vmíchejte do masové omáčky, podle chuti osolte a vařte 5 minut.
  5. Maso podávejte přelité omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní telecí plátek

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat