Prostreno.cz

Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh s pikantní bylinkovou salsou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 753 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 2 ks menších pstruhů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na omáčku
  • 2 ks ančoviček - opláchnuté a osušené
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks šalotky
  • 1/2 šálku petrželky - jemně nasekané
  • 1/2 šálku čerstvé máty - jemně nasekané
  • 2 ks nakrájené jarní cibulky - nakrájené
  • 1 ks bio citronu - nastrouhaná kůra+ šťáva
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml červeného vinného octa
  • 1/2-1 lžičky mletého chilli
  • 180 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. V hmoždíři zpracujte ančovičky a česnek na pastu.
  2. Ve velké míse smíchejte pastu s jemně nasekanou šalotkou, petrželkou, mátou, zelenou cibulkou, citrónovou kůrou a šťávou, hořčicí, octem a chilli, pomalu při míchání přidávejte olej, solit nemusíte, ančovičky jsou slané.
  3. Každou rybu na kůži několikrát nařízněte, ryby potřete olivovým olejem, osolte a opepřete.
  4. Ryby grilujte na jedné straně 10 - 15 minut, pak ryby otočte a grilujte dalších 10 až 15 minut, podle velikosti ryby i více.
  5. Grilované ryby potřete bylinkovou salsou a hned podávejte.

TIP:

Místo ančoviček, použijte sardelovou pastu. SALSA je španělský a italský výraz označující obecně omáčku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,90g
  • Sacharidy:

    104,70g
    • Cukry:

      18,00g
  • Tuky:

    225,98g
  • Vláknina:

    21,00g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Mořský vlk se zeleninou

(14 hlasů)
1h a 20min
524 kJ

Rybí kari s houbami

(28 hlasů)
45min
592 kJ

Tilapie na oreganu

(20 hlasů)
40min
756 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný pstruh

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat