Restované kuřecí maso
Šťavnaté kousky kuřecího masa s červenou paprikou a jablky.
-
50min
20min příprava
30min vaření
-
462 kJ / 110 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky6g
Ingredience na
- 4 porce
kuřecích prsou
- á 180 g
- 4 lžíce
oleje
- 1 lžíce
másla
- 3 špetky
soli a pepře
- 1/4 lžičky
mleté červené sladké papriky
- 120 ml
jablečného džusu
- 1 ks
menší cibule
- 1 lžička
sušené šalvěje
- 2 stroužky
česneku
- 5 lžic
studené vody
- 1 lžička
kukuřičného škrobu
- 2 ks
jablek
- 1 ks
velká červené papriky
Postup přípravy
- Maso osolte, opepřete a posypte mletou paprikou a drcenou šalvěji.
- V pánvi s rozehřátým olejem a máslem maso orestujte doměkka, měkké maso vyjměte z pánve a dejte na talíř.
- Na stejnou pánev dejte na kostky nakrájenou papriku, oloupanou, nakrájenou cibuli, na plátky nakrájená jablka, nakrájený česnek, podlijte jablečným džusem a duste 3 minuty.
- Ve vodě rozmíchejte škrob a vmíchejte ho do omáčky, duste ještě 5 minut.
- Do omáčky vložte kuřecí maso, maso nechte prohřát a hned podávejte.