Prostreno.cz

Ryba v hořčičné omáčce

Zdravá ryba, doplněná pikantní omáčkou s hořčicí a pažitkou.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 671 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 700 g oblíbené ryby
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • Na omáčku
  • 250 ml 33% smetany
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 ks bio citronu - nastrouhaná kůra
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 svazek pažitky

Postup přípravy

  1. Rybu naporcujte, osolte a opepřete.
  2. V pánvi na 3 lžících másla a lžíci oleje rybu opečte do zlatova.
  3. V rendlíku přiveďte k varu vývar, smetanu, ve které rozmíchejte lžíci škrobu.
  4. Přidejte hořčici, citronovou kůru, citronovou šťávu a na mírném ohni 10 minut povařte.
  5. Do hotové omáčky vmíchejte nasekanou pažitku.
  6. Ryby přelijte omáčkou a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,92g
  • Sacharidy:

    130,20g
    • Cukry:

      4,80g
  • Tuky:

    231,40g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 160 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Mořský vlk se zeleninou

(14 hlasů)
1h a 20min
524 kJ

Rybí kari s houbami

(28 hlasů)
45min
592 kJ

Tilapie na oreganu

(20 hlasů)
40min
756 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba v hořčičné omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat