Prostreno.cz

Hrušky dušené v bílém víně

Hrušky s pistáciovým mascarpone.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 540 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy18g
tuky6g

Ingredience na

  • 500 ml bílého vína
  • 120 ml hruškového likéru
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 2 ks tyčinky skořice
  • 3 ks badyánu
  • 8 ks velkých hrušek
  • K podávání
  • 250 g mascarpone
  • 100 g hrubě mletých pistácií
  • 2 lžičky moučkového cukru

Postup přípravy

  1. V hrnci smíchejte víno, hruškový likér, cukr a koření.
  2. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte, až se cukr rozpustí.
  3. Hrušky překrojte podélně na poloviny a vložte do vína s kořením, vařte na mírném ohni 10 až 15 minut, podle měkkosti hrušek, hrušky musí zůstat pevné, nerozvařené.
  4. Mascarpone vyšlehejte s pistáciemi a moučkovým cukrem.
  5. Hrušky podávejte s pistáciovým mascarpone.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,48g
  • Sacharidy:

    336,10g
    • Cukry:

      218,69g
  • Tuky:

    92,16g
  • Vláknina:

    66,10g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Grilovaný ananas

(19 hlasů)
30min
285 kJ

Bílá čokoládová pěna s ovocem

(18 hlasů)
50min
1112 kJ

Bananový dezert

(19 hlasů)
25min
708 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušky dušené v bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat