Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rolády s bazalkou

lanvin
12hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

926 kJ

energetická hodnota na 100g

145 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:16g tuky4g sacharidy7g bílkoviny

Rychlé rolády z vepřového masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 plátky vepřového masa
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 2-3 lžíce strouhanky
  • 2 ks žloutků
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 sklenička bílého vína
  • 4 lžíce smetany 33%
  • 2 lžičky worcestru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička škrobové moučky

Postup přípravy

  • Omytou bazalku nasekejte (jenom lístky), dejte do misky. Přidejte žloutky, strouhanku, pepř a lžíci oleje. Omyté maso naklepejte, osolte potřete směsí z bazalky. Důkladně stočte a sepněte jehlami nebo párátky.
  • Na rozehřátém oleji opečte rolády ze všech stran. Mezitím přidejte k masu nakrájenou cibuli. Pak přidejte víno a worcestrovou omáčku. Duste přikryté 30 minut. Rolády vyndejte.
  • Do šťávy vmíchejte smetanu rozmíchanou se škrobovou moučkou a povařte 10 minut. Vložte zpět rolády a prohřejte.
TIP:

Podávejte s rýží a vařenou brokolicí.

Mandlová jablka

Mandlová jablka

50min 753kJ 160 Kč

Podobné recepty

Cuketové roládky

Cuketové roládky

14 hlasů
30min 1004 kJ 65 Kč
Jožkova roláda

Jožkova roláda

14 hlasů
35min 617 kJ 91 Kč
Telecí roláda s brusinkovou náplní

Telecí roláda s brusinkovou náplní

16 hlasů
45min 710 kJ 222 Kč
Velikonoční jehněčí roláda

Velikonoční jehněčí roláda

18 hlasů
2h a 15min 773 kJ 355 Kč
Zelené rolády

Zelené rolády

19 hlasů
40min 468 kJ 130 Kč
Bôčiková roláda

Bôčiková roláda

7 hlasů
1h a 40min 1166 kJ 76 Kč

Články nejen o vaření