Prostreno.cz

Rolády s bazalkou

Rychlé rolády z vepřového masa.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 926 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky16g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřového masa
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 2-3 lžíce strouhanky
  • 2 ks žloutků
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 sklenička bílého vína
  • 4 lžíce smetany 33%
  • 2 lžičky worcestru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička škrobové moučky

Postup přípravy

  1. Omytou bazalku nasekejte (jenom lístky), dejte do misky. Přidejte žloutky, strouhanku, pepř a lžíci oleje. Omyté maso naklepejte, osolte potřete směsí z bazalky. Důkladně stočte a sepněte jehlami nebo párátky.
  2. Na rozehřátém oleji opečte rolády ze všech stran. Mezitím přidejte k masu nakrájenou cibuli. Pak přidejte víno a worcestrovou omáčku. Duste přikryté 30 minut. Rolády vyndejte.
  3. Do šťávy vmíchejte smetanu rozmíchanou se škrobovou moučkou a povařte 10 minut. Vložte zpět rolády a prohřejte.

TIP:

Podávejte s rýží a vařenou brokolicí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rolády s bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat