Prostreno.cz

Rolády s bazalkou

Rychlé rolády z vepřového masa.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 966 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy5g
tuky17g

Ingredience na

  • 4 plátky vepřového masa
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 2-3 lžíce strouhanky
  • 2 ks žloutků
  • 2 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 sklenička bílého vína
  • 4 lžíce smetany 33%
  • 2 lžičky worcestru
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička škrobové moučky

Postup přípravy

  1. Omytou bazalku nasekejte (jenom lístky), dejte do misky. Přidejte žloutky, strouhanku, pepř a lžíci oleje. Omyté maso naklepejte, osolte potřete směsí z bazalky. Důkladně stočte a sepněte jehlami nebo párátky.
  2. Na rozehřátém oleji opečte rolády ze všech stran. Mezitím přidejte k masu nakrájenou cibuli. Pak přidejte víno a worcestrovou omáčku. Duste přikryté 30 minut. Rolády vyndejte.
  3. Do šťávy vmíchejte smetanu rozmíchanou se škrobovou moučkou a povařte 10 minut. Vložte zpět rolády a prohřejte.

TIP:

Podávejte s rýží a vařenou brokolicí.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,82g
  • Sacharidy:

    253,39g
    • Cukry:

      14,24g
  • Tuky:

    186,20g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 230 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Cuketové roládky

(15 hlasů)
30min
1033 kJ

Jožkova roláda

(14 hlasů)
35min
844 kJ

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
762 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

maxiking
04.05.2016
maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rolády s bazalkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat