Prostreno.cz

Paštika z kuřecích jater

Domácí paštika na čerstvé nebo opečené bagetě, je nesrovnatelně lepší než kupované paštiky.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 10min

    45min příprava

    25min vaření

  • 860 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy28g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla nechte v pánvi zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte nasekaný česnek, tymián a míchejte minutu.
  3. Směs nasypte do misky a dejte stranou.
  4. Na pánev přidejte další lžíci másla a kuřecí játra, duste 6 - 7 minut.
  5. Přidejte šalotku s česnekem, víno a duste 5 minut, nebo až se víno zredukuje na minimum. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Hotová játra dejte do robotu, přidejte 2 lžíce másla a zpracujte na hladké pyré.
  7. Paštiku dejte do skleněné nádoby, uzavřete a dejte vychladit. Povrch paštiky můžete lehce potřít máslem, nebo kachním sádlem.
  8. Podávejte s bagetou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,00g
  • Sacharidy:

    193,80g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    89,98g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 205 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení



Podobné recepty

Houbové muffiny

(25 hlasů)
50min
359 kJ

Plněná houska

(38 hlasů)
25min
678 kJ

Topinky s chřestem

(13 hlasů)
40min
229 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Paštika z kuřecích jater

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat