50min
15min příprava
35min vaření
397 kJ
energetická hodnota na 100g
190 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky5g sacharidy7g bílkoviny
Sumčí filet nebo sumčí podkova jsou pochoutkou, která dozajista obohatí i váš jídelníček.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
3 porce
filé sumce á 180 g
2 ks
pórku
2 lžíce
másla
1 lžíce
hořčice
250 ml
smetany na vaření
1 lžička
soli
0,5 lžičky
mletého bílého pepře
0,5 svazku
čerstvého kopru
0,5 ks
citronu
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C.
Pórek nakrájejte na 3 - 4 cm kousky.
Ve velké pánvi na rozehřátém másle pórek orestujte.
Přidejte hořčici, smetanu a přiveďte k varu. Dochuťte trochou soli a pepře.
Pórek nalijte do pekáče.
Porce ryby osolte, opepřete a položte na pórek.
Pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut.
Hotovou rybu posypte nasekaným koprem.
Podávejte s vařenými bramborami a klínky citronu.