Prostreno.cz

Hrušková polévka

Netradiční, skvělá polévka z hrušek s vanilkou a skořicí.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 518 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy22g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce s vodou přidejte rozkrojenou vanilku, skořici, hřebíček a plátek zázvoru.
  2. Přidejte oloupané hrušky bez jádřince, přiveďte k varu a vařte odkryté 15 - 25 minut, podle druhu hrušek.
  3. Když jsou hrušky měkké, sceďte je.
  4. Scezenou vodu nalijte zpět do hrnce.
  5. Odstraňte vanilku, skořici a hřebíček.
  6. Hrušky a plátek zázvoru rozmixujte v kuchyňském robotu do hladka, přidejte do hrnce, oslaďte podle chuti cukrem a zahřejte.
  7. Jednotlivé porce posypte mletým zázvorem, muškátovým oříškem a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,38g
  • Sacharidy:

    351,70g
    • Cukry:

      117,49g
  • Tuky:

    62,88g
  • Vláknina:

    80,10g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Celerová polévka

(15 hlasů)
1h a 25min
622 kJ

Smetanová pórková polévka

(17 hlasů)
45min
289 kJ

Polévka s cizrnou

(21 hlasů)
1h a 5min
481 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat