Prostreno.cz

Hrušková polévka

Netradiční, skvělá polévka z hrušek s vanilkou a skořicí.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 534 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy21g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce s vodou přidejte rozkrojenou vanilku, skořici, hřebíček a plátek zázvoru.
  2. Přidejte oloupané hrušky bez jádřince, přiveďte k varu a vařte odkryté 15 - 25 minut, podle druhu hrušek.
  3. Když jsou hrušky měkké, sceďte je.
  4. Scezenou vodu nalijte zpět do hrnce.
  5. Odstraňte vanilku, skořici a hřebíček.
  6. Hrušky a plátek zázvoru rozmixujte v kuchyňském robotu do hladka, přidejte do hrnce, oslaďte podle chuti cukrem a zahřejte.
  7. Jednotlivé porce posypte mletým zázvorem, muškátovým oříškem a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat