Prostreno.cz

Marinovaný chřest

Marinovaný chřest je skvělý jako příloha i samostatně podávaný.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 1788 kJ / 427 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky43g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěný chřest svažte cca po 8 výhoncích kuchyňskou nití a vložte do vroucí lehce osolené vody (1 lžička soli na 2l vody) s trochou cukru (1-2lžičky na 2l vody) s 1 lžící másla a 1 lžící šťávy z citrónu. Svázání lze vynechat.
  2. Chřest vařte vždy „na stojato“ tak, aby špičky zůstaly vždy zcela nad vodou a vařily se jen v páře. Jinak příliš změknou a ztratí svou jedinečnou delikátní křehkost.
  3. Podle tloušťky výhonků vařte bílý chřest 5 až 8 minut a zelený chřest 2 až 5 minut,po uvaření chřest okamžitě ponořte do mísy s ledovou vodou, (aby si zachoval barvu i konzistenci) a nechte dobře okapat.
  4. Smíchejte olej, ocet, citronovou šťávu, nasekanou bazalku, sůl, pepř a přelijte chřest.
  5. Nechte 2 hodiny v chladničce.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Marinovaný chřest

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat