Prostreno.cz

Maso v bylinkách

Vepřové maso obalené v čerstvých bylinkách pečené na červeném víně.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 846 kJ / 202 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V malé misce promíchejte tymián, rozmarýn, petrželku, sůl a pepř.
  2. Maso potřete lehce olejem a obalte v bylinkách (bylinky do masa vetřete). Maso zabalte do folie a nechte v chladu nejlépe 24 hodin.
  3. Troubu předehřejte na 190 °C.
  4. Maso rozbalte a v pekáčku opečte na oleji ze všech stran.
  5. Pak maso podlijte vývarem promíchaným s vínem a pečte přikryté 60 minut, nebo až je maso měkké.
  6. Měkké maso vyndejte na talíř a šťávu nechte zredukovat na polovinu. Pokud chcete, můžete šťávu zahustit hladkou moukou, nebo kukuřičným škrobem.

TIP:

Maso můžete ovázat potravinářským provázkem, aby při pečení drželo tvar.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,70g
  • Sacharidy:

    166,50g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    134,50g
  • Vláknina:

    85,00g

Aktivita pro spálení: 202 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová kýta v bylinkách

(17 hlasů)
1h a 50min
946 kJ

Sekaná s játry a anglickou slaninou

(15 hlasů)
1h a 30min
898 kJ

Bůčková roláda

(17 hlasů)
2h a 0min
763 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Maso v bylinkách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat