Prostreno.cz

Vepřové plátky s nivou v alobalu

Pikantní, efektní, ale především chutné jídlo - vepřové plátky s nivou - můžete uvařit třeba své drahé polovičce podle tohoto receptu.

  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 694 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 500 g vepřového masa
  • 250 g nivy
  • sůl a pepř
  • majoránka

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka asi 5 mm silná. Dejte do mísy, osolte, přidejte majoránku a zamíchejte. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte, opepřete.
  2. Z alobalu vytvořte mističky, do každé dejte porci brambor, plátek masa a poklaďte jej nivou. Každou mističku zabalte do alobalu a pečlivě upěchujte konce. Pečte při 180˚C asi 30 minut. Vepřové plátky vyjměte z alobalu a můžete servírovat na talíř.

TIP:

Můžete použít i kuřecí maso a libovolný sýr, který zrovna máte doma a máte rádi.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s nivou v alobalu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat