Prostreno.cz

Šampon na vlasy: Použít se dá vajíčko i jedlá soda

Ve chvíli, kdy se to nejméně hodí, dojde přípravek na mytí vlasů. Stane se! Jenže co teď, když nemáte čas vyrazit do obchodu pro nový? Místo paniky udělejte revizi domácích zásob. Řešení problému máte na dosah!

Zoufalá situace si žádá zoufalé činy. A hlavně, když jde o vzhled! Z čeho se dá umíchat skvělý produkt na vlasy? Tohle se vám může hodit...

Citrusový šampon

Suroviny:

Postup: Heřmánek s uvedeným množstvím vody povařte a přidejte ostatní přísady. Nechte deset minut odstát a pak slijte. Po použití se můžete těšit na dech beroucí lesk!

Vaječný šampon

Suroviny:

  • 2 žloutky
  • 1 bílek
  • 5 mililitrů rostlinného oleje
  • 1 lžička medu
  • šťáva z celého citronu

Postup: Všechny ingredience důkladně promíchejte. Směs naneste na pokožku hlavy, promasírujte a opláchněte. Zkrátka tak, jak jste zvyklí. Pokud máte suché vlasy, je tento šampon vaše kategorie.

Šampon z jedlé sody

Suroviny:

  • 1/2 šálku jedlé sody
  • 3 šálky vody

Postup: Jednoduše vmíchat jedno do druhého, až vznikne krémovitá konzistence. Soda se umí perfektně zbavit nečistot, které vám „uvízly“ na hlavě. Má však tendenci trochu vysušovat vlasy, takže zkuste mytí zvládnout maximálně do pěti minut a nenechat ji déle působit. Je to prostě „nouzovka“.

Mangový šampon

Suroviny:

  • 1-2 manga

Postup: Vymačkejte z dužiny šťávu, množství samozřejmě záleží na délce vlasů. Rovnoměrně ji aplikujte a vlažnou vodou smyjte. Mango pomáhá „zacelit“ roztřepené konečky a ještě umí vykouzlit objemný účes.

Bylinkový šampon

Suroviny: Byliny „co dům dal“. Použít můžete kopřivu, lipový květ, rozmarýn, šalvěj, levanduli, fenykl, mátu, přesličku, řebříček, sléz, heřmánek…

Postup: 1 plnou hrst bylin (výběr záleží čistě na vás) nechte deset minut vařit, dalších deset minut louhovat a poté sceďte. Šampon se dá ještě několika kapkami éterického oleje příslušné byliny více aromatizovat.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat