Prostreno.cz

Kuchyňské přísady pro nádherné vlasy

Plesová a taneční sezona? To si žádá skvělé líčení, elegantní oblečení a důmyslné účesy. První dvě položky vám vrásky nedělají, ale u té třetí to trochu skřípe, protože máte na hlavě s bídou chomáček vlasů, kterému familiárně přezdíváte „poslední tři chlupy“? Než obléknete dlouhou večerní, může to být jinak!

Žárlivost na vlasy jako z reklamy

Všichni „pelicháme“, i když samozřejmě někteří lidé jsou na tom hůř než ti ostatní (průměrná osoba denně ztrácí 50–100 vlasů). Ztráta vlasů je způsobena genetikou, onemocněním, těhotenstvím, medicínou i stravovacími návyky, přičemž mezi nejčastější faktory patří závažné infekce, dědičná plešatost, poruchy trávení, autoimunitní onemocnění, ztráta váhy, stres, chemoterapie, těhotenství, nedostatek železa, léky, menopauza, a dokonce i některé výrobky určené pro péči o vlasy. Příčin je tedy dost, ale kolik je pomocných berliček?

Možná si myslíte, že jste zkusili všechno. A také jste asi poznali, že většina výrobků váš problém ještě zhoršila. Nevadí. Vyzkoušejte super výkonné přírodní tonikum, které posiluje vlasové folikuly a podporuje růst vlasů. Dobrou zprávou je, že za něj nemusíte utratit jmění a pravděpodobně všechny tři ingredience máte dávno doma.

Ricinový olej

Kyselina ricinolejová, mononenasycená mastná kyselina s 18 atomy uhlíku v molekule, která se nachází v ricinovém oleji, proniká vrstvami pokožky a vlasovými folikuly. Vyvažuje hodnoty pH, zabraňuje vypadávání vlasů a eliminuje lupy.

Žloutek

Vaječné žloutky obsahují vitaminy, bílkoviny a mastné kyseliny. Hydratují vlasy a urychlují jejich růst. Lecitin zase zabraňuje třepení a křehkosti.

Med

Antioxidanty v medu změkčují vlasy a posilují folikuly. I med urychluje růst vlasů, hydratuje je a zabraňuje jejich vypadávání. A co teď, když znáte všechny položky?

Příprava zázračného tonika

Smíchejte 2 polévkové lžíce ricinového oleje, 1 žloutek a 1 polévkovou lžíci medu. Směs naneste na pokožku hlavy a rozčesejte si vlasy. Poté si nasaďte igelitový sáček nebo koupací čepici a nechte hodinu působit. Dobře opláchněte a celý postup provádějte dvakrát týdně. Pokud danou kúru dodržíte, budete mít na plese vlasy jako ze žurnálu.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/what-eat-healthy-hair





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat