Prostreno.cz

Domácí prostředky proti zápachu bot

Patřičně vyvonět i starší pár bot? Splnění takového úkolu vůbec není těžké. Chce to mít po ruce použité čajové sáčky, kus zmuchlaných novin, esenciální olej a dětský pudr.

Nepříjemně „vonící“ boty mohou sehrát hlavní roli v celé řadě trapných situací. Zpravidla za ně může potivost nohou, stejně jako bakterie, kterým vlhké prostředí poskytuje ideální podmínky k existenci i rozmnožování. Jak tenhle problém ale vyřešit? Někdo doporučuje boty ponechat pár hodin v mrazáku, jiný si raději koupí speciální deodorizační prostředek. Pokud máte k oběma možnostem jisté výhrady, zkusit můžete ještě tyto osvědčené domácí prostředky.

Použité čajové sáčky do koše nepatří

Patříte k těm, kteří si dělají čaj dennodenně, klidně i několikrát? Jestli si potrpíte na ten porcovaný, pak u vás o použité sáčky jistě není nouze. A byl by hřích je vyhazovat! Tento zdánlivě neužitečný odpad skvěle funguje jako pohlcovač nežádoucích pachů. Stačí ho nechat chvíli proschnout a vložit do každé špičky.

Dětský pudr. Univerzální pomocník

Kdyby se vás někdo zeptal, na co je dobrý takový dětský pudr, bez většího přemýšlení byste zřejmě řekli, že na opruzeniny těch nejmenších. Ano, přesně k tomu je primárně určený, nicméně jeho schopnosti se dají využít i jinde a jinak. Třeba při prodlužování řas či suchém mytí vlasů! Kdysi ho někteří dokonce sypali mezi škvíry dřevěné podlahy, čímž se zabránilo jejímu otravnému vrzání. Vám může pudr pro děti posloužit jako osvěžovač, který absorbuje vlhkost i pach, jež dráždí čichové buňky kolemjdoucích.

Esenciální olej a staré noviny, povedená dvojka

Esenciální oleje jsou dnes běžnou součástí alternativních léčebných postupů. Jejich inhalace dokáže rychle uvolnit ucpaný nos, zatočit se špatnou náladou, uspíšit usínání i zmírnit symptomy alergie. Vnější aplikace je zase prospěšná při léčbě akné, ekzémů nebo vypadávání vlasů. Co když ale vonný olej nakapete na zmačkaný novinový papír, který následně natlačíte do bot? Když takto nachystaný balíček bude účinkovat přes celou noc, ráno vás čeká milé a voňavé překvapení…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat