Prostreno.cz

Nejlepší venkovní rostliny pro místa, kam nedopadá sluneční světlo

Jsou vaše prostory pro pěstování květin omezené? Nezoufejte, některým pokladům se daří i tam, kam sluníčko nedosáhne. Kterých rostlin si letos můžete užívat?

Bylo by hezké mít obrovský prosluněný dvorek se spoustou různých rostlin. Jenže člověk míní a život mění. Dobrou zprávou je, že nedostatek slunečního světla v některých případech není překážkou. Stále existuje spousta krásných venkovních rostlin, kterým se daří i mimo slunná místa. Vyberte si!

Kaládium

Jihoamerická rostlina dokáže hrát neuvěřitelně barevné divadlo. Její pestrost bere dech. Aby kaládium prospívalo, potřebuje vlhko a teplo, daří se jí na světlém stanovišti bez přímého slunce. Jen dejte pozor, aby se k rostlině nedostali vaši domácí mazlíčci, neboť šťáva vytékající ze stonků je velice dráždivá.

Netýkavka

Netýkavka je další rostlinou, kterou lze snadno pěstovat na místech, kde chybí dostatek slunečního světla. V polostínu vyroste do krásy a její barvy okamžitě rozzáří každý prostor. Jediný problém, který je třeba vzít v úvahu, je, že tyto květiny potřebují nějakou ochranu před větrem.

Lichořeřišnice

Nádherné oranžové, červené, bílé a žluté květy dodávají každému venkovnímu prostoru hravost a optimismus. Listy, květy i semena lichořeřišnice jsou také jedlé a mají chuť podobnou hořčici, což z nich dělá perfektní ozdobu pro elegantní letní saláty.

Alokázie

Tato tropická stálezelená rostlina je náročnější na vlhkost, s krásným olistěním má velké, poněkud nařasené listy, které jsou obvykle zelené, ovšem s fialovou spodní stranou. Prospívá v polostínu.

Monstera skvostná

Monstera skvostná je v současnosti jednou z nejoblíbenějších pokojových rostlin, jež se ovšem dá pěstovat i venku. Monstera má ráda hodně světla, maximálně mírný polostín a snese i mírné nebo občasné slunce.

Mydlice

Divoká květina starého světa je vynikající volbou pro místa, kam slunce dosáhne jen částečně nebo po omezeně dlouhou dobu. Svojí hojností jasně růžových květů přitahuje opylovače, snadno se pěstuje a krásně voní. Stane se vaším favoritem číslo jedna?

Zdroje: www.howtodoit.com, www.goodhousekeeping.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat