Prostreno.cz

Přírodní prostředky pro zlepšení pružnosti pokožky

Ztráta elasticity pokožky je přirozenou součástí procesu stárnutí. Tento problém způsobuje, že pleť vypadá ochable a vrásčitě a kůže není schopná natáhnout se a vrátit zpět do své původní podoby. Co s tím lze dělat? Povolejte nejen retinoidy!

Pro zlepšení elasticity pokožky je nutné zkombinovat zdravý životní styl, pestrou stravu i správnou péči o pleť. Bez těchto pravidel se neobejdete!

Chraňte svou pokožku před UV zářením

Vystavení slunci je na prvním místě seznamu faktorů, které vedou ke stárnutí a poškození kůže. UV záření nahrává předčasnému vzniku jemných linek, vrásek a ztrátě elasticity pokožky. Aby se tomu zabránilo, je nutné používat opalovací krém se širokospektrální ochranou, který blokuje UVA i UVB paprsky. Kromě toho nezapomeňte opalovací prostředek při pobytu venku nanášet každé dvě hodiny – bez ohledu na roční období.

Vyhledávejte retinoidy

Retinoidy jsou známé svou schopností stimulovat produkci kolagenu a podporovat obnovu pokožky. Postupem času zlepšují texturu a elasticitu pleti a snižují výskyt jemných linek a vrásek. Retinoidy bývají součástí pleťových a očních krémů, sér, olejů a masek. Vždy však dodržujte pokyny k použití a začněte s nižší koncentrací.

Podpořte produkci kolagenu stravou

Vyvážená strava bohatá na základní živiny, vitaminy a antioxidanty je životně důležitá pro produkci kolagenu a celkovou vitalitu pokožky. Do svého jídelníčku zahrňte hodně ovoce a zeleniny, protože poskytují i antioxidanty, které bojují proti volným radikálům, jež mohou způsobit poškození pleti. Zásadní jsou i bílkoviny a zdravé tuky, neboť podporují strukturu a hydrataci pokožky.

Cvičte obličejovou jógu

Existují některá obličejová cvičení, která mohou posílit svaly pod kůží (díky bohu za ně). Poohlédněte se po internetu, konkrétní cviky najdete do minuty. Pamatujte však, že se viditelné výsledky nedostavují přes noc, chce to čas, důslednost a trpělivost.

Dostatečně spěte

Spánková deprivace a chronický stres se na vzhledu pleti podepisují, ne že ne. Meditujte, choďte na jógu či na procházky do přírody. Do postele uléhejte každý den ve stejnou dobu a zajistěte, že prospíte doporučovaných sedm až devět hodin.

Používejte přírodní oleje a zvlhčovače

Zvlhčování pokožky je nezbytné pro udržení její textury a pružnosti. A přírodní oleje (kupříkladu jojobový nebo mandlový olej) jsou vynikajícími možnostmi. V pleti uzamykají vlhkost a podporují bariérovou funkci. Pravidelné nanášení hydratačního krému s obsahem přírodního oleje ocení zvlášť suchá a citlivá pleť.

Zdroje: www.healthshots.com/how-to/improve-skin-elasticity-naturally/, www.frenchradiance.com/blog/naturally-improve-skin-elasticity/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat