Prostreno.cz

Jaká dietní pravidla můžete klidně porušit?

Zásad správné výživy je tolik, že se v nich občas člověk už ani nevyzná. A některé z nich navíc nejsou zcela věrohodné. Na která pravidla můžete s klidem zapomenout?

Jezte každé 2 až 3 hodiny, jinak si zpomalíte metabolismus

Ano, jíst každé 3 hodiny je rozhodně ideální stav, který bychom se měli snažit dodržovat. Ale nebojte, pokud vám to někdy zrovna nevyjde, nemusíte panikařit a hned přemýšlet o jojo-efektu. Ve skutečnosti to organismu trvá asi 3 dny, než na delší hladovění začne reagovat. Není sice nejlepší na to spoléhat, ale pravdou je, že když se zdržíte na jednání a poté letíte na třídní schůzky, takže na odpolední svačinu vám prostě nezbude čas, nic se neděje.

Nejezte večer, přiberete

Tak tohle doporučení není pravda. Poslední studie ukazují, že čas, kdy jídlo sníte, vůbec neovlivňuje počet kalorií a jejich zpracování (chipsy jsou stejně kalorické v kteroukoli denní dobu). Spíše byste se měli snažit, abyste nešli spát s přeplněným žaludkem.

Pozor na kofein, škodí

Pokud nepatříte k lidem, kteří jsou na kofein přecitlivělí, neublíží vám. Dokonce se začínají objevovat studie, které naznačují, že by mohl být kofein účinnou prevencí Alzheimerovy nebo Parkinsonovy choroby.

Jezte kuře, je to nejzdravější maso

Není. Navíc jednostranně zaměřená strava není nikdy nic prospěšného…

Po hnědém cukru tolik nepřiberete

Cukr je cukr a na barvě nezáleží, tedy z hlediska kalorií.
 





Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat