Prostreno.cz

8 malých pomocníků pro snazší hubnutí. Znáte je?

Pokud chceme shodit nějaké to kilo, musíme hlavně přemýšlet nad tím, co si naložíme na talíř. A dobrá zpráva je, že existují potraviny, které nám v našem snažení dokážou pomoci!

1. Citronová šťáva

Je výhodná hned z několika důvodů – jednak podporuje metabolismus a tím i spalování tuků, jednak umí „nakopnout“ trávení a do třetice všeho dobrého je velmi dobrým, zdravým, nekalorickým a univerzálním ochucovadlem.

2. Kozí sýr

Zkuste klasický sýr z kravského mléka vyměnit za sýr kozí! Obsahuje mnohem méně kalorií, a protože je o něco výraznější než klasický kravský nebo ovčí sýr, nesníte ho najednou tolik! Svému tělu přitom dodáte všechny potřebné živiny, jež získává ze sýrů.

3. Nízkotučné mléko

Spousta lidí v něm vidí jen bílou „obarvenou vodu“, protože když to „není tučné, nemůže to být pravé mléko“, ale to je omyl. Nízkotučnému mléku byste měli přenechat místo ve svém jídelníčku – obsahuje kvalitní bílkoviny i vápník jako jeho tučnější kolegové, ale jen minimum kalorií. Zkuste si jej dát k odpolední svačině. Zasytí vás (díky bílkovinám), ale nepodepíše se negativně na vaší postavě.

4. Banány

Ano, banány jsou plné cukru a tím i kalorií, ale neznamená to, že bychom se jim měli vyhýbat, chceme-li nějaké to kilo shodit. Naopak! Podle jednoho výzkumu (provedeného Chicago Research Foundation) dokážou banány velmi rychle vyslat do našeho mozku signál, že jsme nasycení, a tak toho nesníme tolik. Proto se vyplatí sáhnout při odpolední svačině právě po tomto ovoci než třeba po chlebu s máslem nebo bagetě z automatu na jídlo – ve výsledku toho totiž nesníme tolik, a přesto nebudeme mít hlad.

5. Kaki

A když už jsme u toho ovoce – tenhle oranžový a nesmírně lahodný plod (jen musí být zcela zralý, jinak je trpký) patří k těm nejméně kalorickým, takže se nemusíte při jeho konzumaci nijak zvláště omezovat. Uspokojí chuť na sladké a nezpůsobí žádné výčitky, natož kila navíc!

6. Houby

Houby jsou skvělou součástí zdravého jídelníčku, chceme-li zhubnout! Obsahují spoustu vlákniny, jsou bohaté na důležité minerály a sacharidy. Dokážou rychle zasytit, a navíc na poměrně dlouhou dobu. Jediné jejich nebezpečí je, že se až příliš necháváme unést při jejich přípravě… Smaženice či obalované houby nejsou právě dietní. Zkuste proto najít o něco zdravější recepty.

7. Opláchnutá zelenina

Pokud při vaření používáte nakládanou zeleninu (např. fazole či kukuřici z konzervy), vždy ji nejprve propláchněte vodou, abyste z ní spláchli všechen nálev. Proč? Nejrůznější láky apod. totiž nepatří právě k nejdietnějším pochoutkám, a tak jejím propláchnutím zbavíte zeleninu přebytečných kalorií.

8. Čas

Tohle je jedna z nejdůležitějších ingrediencí vašich snah o hubnutí. Pokud změníte své stravovací návyky a provedete revoluci v jídelníčku, vaše tělo si na nový režim musí nejprve zvyknout. Proto nečekejte zázraky během několika dní – výsledky se začnou dostavovat tak po dvou týdnech. Budete se cítit lépe, zdravěji, a navíc začnete pomalu shazovat přebytečná kila. Hlavně se nesnažte nic uspěchat!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat