Prostreno.cz

Skvělé důvody, proč si dopřát šálek kávy

Patříte mezi milovníky kávy? Přinášíme vám hned 3 důvody, proč si ji dopřát každý den. Budete překvapeni, co všechno nám dobrý šálek kávy přináší.

Dodá nám energii

Jeden z nejběžnějších důvodů, proč pijeme kávu, je energie. Jeden šálek dobré kávy nás může nakopnout a v těle zbývá přibližně pět hodin. Dobytí energií se cítíme i tehdy, když po tréninku opouštíme fitness centrum. Faktem je, že tehdy jsme fyzicky vyčerpaní, ale náš mozek pracuje na plné obrátky jako po šálku kávy.

Zužuje cévy

Pití kávy nám způsobuje zužování cév a v malém měřítku zvyšuje i krevní tlak. Něco velmi podobného se v našem těle děje i tehdy, když cvičíme nebo provádíme jinou fyzicky aktivní činnost. Dalo by se tedy říci, že pití kávy a cvičení má (téměř) stejné účinky na naše cévy.

Dobrá nálada zaručena

Káva a kofein v ní obsažen nejenže podporuje činnost mozku, vnímání a posiluje paměť, ale také zlepšuje náladu. Už lidé v dávných dobách zjistili, že žvýkání kofeinových rostlin pozitivně působí na jejich náladu a na chuť do práce. Teprve mnohem později svět přišel na to, že když se kávová zrna, která kofein obsahují, zalijí horkou vodou, účinky se ještě zvýší. Po šálku kvalitní kávy naše mysl bude klidnější a úsměv na tváři se také o chvíli dostaví.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat