Prostreno.cz

Cukroví prospívá vašemu zdraví

Při představě, kolik toho ještě musíme do Vánoc stihnout, není spoustě z nás lehko u srdce. A do toho všeho ještě to pečení! Že byste ho nejraději letos vynechali? Pak byste udělali chybu. Pečení cukroví totiž prospívá našemu zdraví!

Upéct doma, nebo koupit v obchodě? Pokud tohle dilema právě také řešíte, pak pro vás máme několik důvodů, proč alespoň jeden den věnovat „výrobě“ těsta a pečení. Vždyť toho nemusíte napéct tuny, úplně stačí pár kousků. Rodina vaši snahu jistě ocení, a navíc uděláte i něco pro sebe.

Pomoc od stresu

Ne nadarmo patří advent k nejstresovějším obdobím roku. Jak se toho napětí alespoň na chvíli zbavit? Zadělejte těsto, pořádně ho hněťte, vymíchávejte, válejte… Zkrátka se do něj pěkně opřete! Hned vám bude líp na duši.

Lepší imunita

A když už jsme u toho odbourávání stresu, nemůžeme opomenout fakt, že stres v mnoha případech stojí za naší oslabenou imunitou, a tak když se ho zbavíme díky vařečce, formičkám či vykrajovátkům, posílíme vlastně imunitní systém. Před Vánoci, kdy jsou ve vzduchu spousty „zákeřných“ mikrobů, se to rozhodně hodí!

Zdravější mlsání

Je jasné, že když pečete cukroví doma, moc dobře víte, co do něj dáváte. A navíc můžete poměr některých ingrediencí upravit podle sebe. Co víc, můžete upravit i samotné ingredience. Zkrátka jste to vy, kdo rozhoduje o tom, jak zdravé či nezdravé cukroví bude.

Silné srdce

Při pečení si člověk vlastně pořádně zasportuje. Nejprve běhá od lednice k válu, pak „zápasí“ s těstem, poté zase sprintuje k troubě… Zkrátka se docela zapotíte. A protože pohyb prospívá našemu srdci (kromě jiného), prospívá mu tak vlastně i pečení.

Spokojenější život

Proč neudělat z pečení cukroví společenskou událost? Můžete do něj zapojit celou rodinu. Především děti si budou užívat vykrajování a zdobení (a že některé jejich výtvory vypadají spíš jak obraz od Picassa než jako linecké, to můžete pustit z hlavy). Ano, nadělají při tom spoustu nepořádku, ale společně se královsky pobavíte.

Můžete také k pečení přizvat přátele. Mezi hnětením těsta a vyndáváním plechů z trouby si zpříjemníte čas rozhovory nad sklenkou a talířem něčeho dobrého a společné pečení vás bude rozhodně bavit. Čímž se dostáváme opět na začátek – po stresu nebude ani památky, zlepšíte imunitu, budete kreativní se zdravými ingrediencemi a ještě si „zasportujete“.

Tak co, přesvědčili jsme vás?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat