Prostreno.cz

Suchým vlasům prospěje pár kapek obyčejného olivového olej

Máte křehké, suché vlasy, které se po každém umytí zacuchají? Nemějte obavy! Existuje jednoduchý způsob, jak to vyřešit. K ošetření suchých vlasů můžete použít olivový olej! Vaše vlasy zkrotí, ale zároveň zvýší i jejich kvalitu! A proč k němu přidat vejce?

Olivový olej nabízí perfektní směs výživy a kondicionování vlasů, čímž obnovuje přirozený lesk a tloušťku i těch nejvíce poškozených a křehkých vlasů. Olivový olej pracuje dvěma způsoby. Za prvé posiluje vaše vlasy a za druhé zlepšuje jejich celkovou pružnost, díky čemuž se snadno ovládají. Takže jak suchou kštici léčit?

Stimulátor pokožky hlavy

Olivový olej se používá k masírování pokožky hlavy a vlasů, protože obojímu poskytuje výživu. Vlasy jsou pak zdravější, zvládnutelnější a živější. Pokud jednou týdně máte čas, nakapejte pár kapek oleje do dlaní, naneste na pokožku hlavy a pár minut masírujte. Poté skalp opláchněte a umyjte běžným způsobem.

Mezi skvělé varianty léčby patří i přidání malého množství oleje do běžného šamponu nebo stylingových přípravků. Docílíte tak uzamknutí vlhkosti v suchých vlasech, které navíc budou i lesklé.

Účinky olivového oleje se dají podpořit i jeho zahřátím. Vezměte 1/4 šálku olivového oleje a dejte jej do mikrovlnné trouby. Pečlivě nalijte olej přes hlavu a jemně masírujte pokožku hlavy. Současně spusťte prsty po délce vlasů, aby se vlhkost oleje rovnoměrně rozložila. Ponechejte půl hodiny a umyjte vlasy výživným šamponem.

Prostředek pro zvýšení objemu

Používání olivového oleje jako kondicionéru je mimořádně přínosné pro potlačení poškozujícího efektu způsobeného barvami na vlasy, UV paprsky, slanou vodou, chlórem nebo fénem. Ty už nebudou mít šanci. Takže - nanést olej, dát igelitový sáček a ručník, nechat půl hodiny působit a poté umýt podle potřeby. Navíc se zvýší objem vlasů.

Pokud jsou vaše vlasy extrémně křehké a poškozené, potřebujete vysoce intenzivní kúru. Přidejte stejné množství olivového oleje a vroucí vody do mixéru a promíchejte vysokou rychlostí, dokud olej a voda nejsou emulgovány. Masírujte teplou směsí pokožku hlavy a vlasů, omotejte hlavu froté ručníkem a nechte půl hodiny působit. Poté důkladně umyjte.

Vlasová maska s vejcem a okurkou coby lék

Vejce jsou bohatá na bílkoviny, čímž se skvěle starají o poškozené vlasy. Okurky zase pomáhají odstranit zbytky oleje a stopy šamponu. A jak si vytvořit úžasnou masku? Do mixéru dejte 1 vejce, 1/2 loupané a nakrájené okurky a 4 polévkové lžíce olivového oleje. Štětcem naneste na vlasy, nechte 20 minut působit a dvakrát umyjte výživným šamponem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat