Prostreno.cz

Zkuste manikúru horkým olejem. Zbaví vás záděr a suché kůže

Trápí vás vzhled a zdraví vašich nehtů a kůžičky okolo? Přejete si, aby byly pevné, hladké a atraktivní? Pak dejte šanci manikúře horkým olejem! Zbaví vás i záděr nebo suché kůže.

Manikúra horkým olejem je jedním z nejúčinnějších kosmetických ošetření všech dob. V podstatě není lepší způsob, jak hýčkat svoje nehty – i v pohodlí domova. Nutné je to zvlášť v případě, když se u vás vyskytují kožní praskliny a pupínky a vaše nehty jsou křehké a slabé. Jak se všemi těmito neduhami zatočit?

Pár minut relaxu s neuvěřitelnými účinky

Připravte si misku vhodnou k použití v mikrovlnné troubě. Smíchejte slunečnicový a ricinový olej a přidejte i pár kapek mandlového a olivového oleje. Celkové množství použitých olejů by mělo být takové, abyste všech 10 prstů pohodlně ponořili do připravené lázně.

Cenný přídavek z lékárny

Pokud po ruce máte ještě kapsli vitaminu E, neváhejte ji použít. Éčko patří k nejdůležitějším antioxidantům, chrání buňky před volnými radikály, oxidačním stresem a zároveň pomáhá zpomalovat stárnutí buněk. Vše promíchejte a směs nechte ohřát v mikrovlnné troubě (přibližně 30 sekund). Poté se ujistěte, že olej není příliš teplý.

Pokud tomu tak není, ponořte nehty do mističky a počkejte, až se olej úplně ochladí. Užívejte klidu a nechte do sebe „nasát“ výživu. Přijde-li vám, že je proces příliš rychlý, olej ohřejte znovu a proceduru opakujte. V závěru naberte trochu oleje do rukou a vmasírujte jej dlaní a všude tam, kde cítíte, že je to potřeba. Jakmile skončíte, umyjte si ruce čistou vodou a otřete je papírovou utěrkou. Celé to můžete pojmout jako rituál před spaním – dvakrát týdně. Co tím získáte?

Benefity, které poskytují jen horké oleje

  • Pravidelná manikúra horkým olejem zabraňuje příliš rychlému a nechtěnému zrání nehtů.
  • Pokud během olejové lázně masírujte kůži, ve skutečnosti zlepšujete krevní oběh a podporujete zdraví pokožky.
  • Manikúra olejem dlouhodobě a preventivě působí proti kožním problémům, vyčistí a odbarví nehty. Také zbavuje zbytků tónovacích laků.
  • Vaše nehty budou čistší, silnější a odolnější vůči poškození. Nestojí to za těch pár minut odpočívání v misce nahřátých olejů?





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat