Prostreno.cz

Neznámá zelená káva stoupá na oblibě

Den bez kávy si neumíte představit? Zkoušíte nové chutě a nové druhy? Pak ochutnejte trochu jinou verzi „černého zlata“, tu zelenou. Získáte z ní mnoho zdravotních benefitů, a pokud brousíte křivky do plavek, i s tím vám ochotně pomůže…

Mnozí si myslí, že zelená káva jsou jen nezralá zrna kávy, což je pořádný omyl. Jedná se totiž o sušená semena kávovníku, zbavená pergamenové slupky. Díky tomu, že jde o kávu nepraženou, zachová si zelený zázrak všechny zdraví prospěšné látky, které pak můžete čerpat z každého doušku. Mimochodem, co vám to vlastně přinese?

Léčivé občerstvení, co přijde vhod

Zelená káva v sobě ukrývá jedno velké tajemství – kyselinu chlorogenovou, což je silný antioxidant. Čím je produkt kvalitnější, tím vyšší má podíl této kyseliny. Jen tak pro představu – tradiční černá káva jí obsahuje něco mezi 3-6 procenty, zatímco ta zelená téměř 40 procent. Je tedy jasné, že na antioxidačním poli nemá konkurenci! Zelené barvivo zase zmírňuje srdeční bolesti, reguluje krevní tlak, pomáhá při únavě i stavech vyčerpanosti, ale spolehlivě zabírá i na oční onemocnění. Tím však výčet blahodárných účinků ještě nekončí.

Zdravá vzpruha i chutná prevence

Trochu netypický kofeinový nakopávač celkově povzbuzuje organismus, zvyšuje koncentraci, regeneruje svalstvo, prokazatelně čistí tělo od nežádoucích toxických látek a zpomaluje proces stárnutí. Také působí jako prevence cukrovky i kardiovaskulárních chorob, snižuje riziko výskytu žlučových kamenů a podporuje krevní oběh. Navíc potlačuje chutě k jídlu, což jistě přivítá každý, kdo je právě ve fázi hubnutí. On je tenhle zelenáč všeobecně dobrý přítel diety. Jak to?

Odbourávání tuků má zelenou

Výše zmíněná kyselina chlorogenová v kombinaci s kofeinem způsobuje pokles hladiny krevního cukru. Tělo je z této situace tak trochu paf, proto se to snaží nějak kompenzovat – odbouráváním tuků. Ruku k dílu přidají i další cenné složky zelené kávy, jmenovitě kyselina kávová, vitamin C, chrom a draslík. Koktejl těchto látek urychluje metabolismus. A když se tohle všechno spojí dohromady, o silnou podporu hubnoucího úsilí nemáte nouzi!

Ovšem to ještě neznamená, že by přestala platit ostatní pravidla, jako je pravidelný pohyb a odlehčený jídelníček. Jenom popíjením aromatického nápoje menší velikosti kalhot opravdu nedosáhnete a bez nějaké té dřiny se to prostě neobejde…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat