Prostreno.cz

Pití vinného octa před spaním působí na ucpaný nos i křeče

Za 500 mililitrů dáte asi 70 korun, přičemž platí, že kudy vinný ocet teče, tudy léčí. Dávno se tedy nehodí jen do kuchyně. S čím vším vám může pomoci?

Až si vinným octem dochutíte nějaké to vaše oblíbené jídlo, vzpomeňte si také na jeho vynikající terapeutické účinky. Platí, že když vinný ocet začnete užívat před spaním, ucítíte velké změny v rámci svého zdraví. Počítejte do deseti.

Nespavost a poruchy trávení

Vinný ocet léčí nadýmání a nevolnost. Do sklenice vody přidejte lžičku octa a lžičku medu. Promíchejte a vypijte 30 minut před spaním.

Nevábný dech

Zápach z úst? Obvykle jej způsobují bakterie. A proti těm bojuje právě vinný ocet. Před spaním si „loupněte“ jednu lžičku – čistě na dobrou noc.

Bolest v krku

Další výhoda vinného octa? Odstraňuje bakterie a vytváří kyselé prostředí, ve kterém tihle nezvaní návštěvníci nechtějí být. A to se hodí nejen v létě. Pokud vás tedy škrábe v krku, vezměte zavděk jednou lžičkou octa podaného 30 minut před spaním. A hned ráno si dopřejte nášup.

Ucpaný nos

Vinný ocet se může pochlubit obsahem vitaminů a minerálů, jmenovitě A, B1, B2, E, manganem či draslíkem. Tenhle koktejl odstraňuje hlen lépe než produkty z lékárny. Co udělat? Jasně, že před spaním pít vinný ocet smíchaný s vodou. Tak na zdraví. A to doslova.

Regulace cukru v krvi

Nespavost je také důsledkem zvýšené hladiny cukrů. Vinný ocet zvyšuje inzulin a snižuje obsah cukru. Před ulehnutím do postele do sebe dostaňte 2 lžičky tohoto zázraku a o dalším postupu se poraďte se svým lékařem.

Bolesti břicha

Křeče, nadýmání, žaludek jako na vodě? Existuje několik možností, jak se něčeho takového zbavit, ale jednou z nich je konzumace vinného octa. Není-li vám hej, mějte na nočním stolku sklenici vlažné vody a v ní teď již nezbytnost z vaší kuchyně. Stačí jen málo.

Kyselinový reflux

Zpětný návrat natráveného jídla z žaludku do jícnu je velmi nepříjemný. Naštěstí vinný ocet i na tuto potíž působí pozitivně. Před spaním smíchejte lžičku octa s trochou vody.

Noční křeče nohou

Ostré bolesti nohou a noční křeče jsou způsobeny nedostatkem draslíku. Ocet to spraví. Ve sklenici vody smíchejte 2 lžíce a krátce před ulehnutím vypijte.

Úbytek hmotnosti

Vinný ocet snižuje chuť k jídlu a obsahuje pektin, což způsobuje pocit sytosti. Opět tedy platí, že když vyměníte dvojku bílého za sklenici vody s vinným octem, uděláte jedině dobře. Berte to jako svůj noční zkrášlující koktejl.

Migrény

Dochucovadlo, které působí lépe než růžová pilulka? Bavlněný hadřík namočte do vinného octa, jděte si lehnout a přiložte si jej na čelo.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat