Prostreno.cz

Nesahat a jíst zelené. Tipy pro problematickou pleť

Kdekdo dnes trpí na pupínky, přičemž tento problém se netýká jen žen a mladistvých. Pomohou vám drahé krémy? Možná. Obvykle však stačí dodržovat čtyři základní pravidla!

Kolik lidí si doopravdy uvědomuje, že nechtěné pupínky patří k vnitřním problémům? Jen kosmetická péče nestačí. Je nutné změnit svoje návyky! Počítejte do čtyř…

Udržujte žaludek čistý – a v kondici

Nejprve si promluvme o interní péči. Pokud trpíte tímto problémem, nejdůležitější je udržovat žaludek čistý, to znamená vyhýbat se zácpě – za každou cenu. Konzumujte spoustu zeleniny zelené barvy. Dobře vám udělá třeba špenát, hlávkový salát, zelí či celer. Vhodné je i sezonní ovoce. Taky pijte nejméně 10–12 sklenic vody denně a zkuste si zvyknout i na některé přírodní, čerstvé a nekonzervované šťávy. Ty pomáhají vyplavovat toxiny z těla a čistit trávicí systém. U něj to všechno začíná.

Vyhýbejte se určitým potravinám

Omezte červené maso, sladkosti, smažené potraviny, omáčky, čokolády, zmrzliny a sycené nápoje. V létě je to sice těžší než v zimě, zvlášť co se týče zmrzliny nebo ledových kafíček se šlehačkou, ale nikdo neříká, že se těchto dobrot musíte vzdát úplně. Razte však pravidlo, že „jednou za čas stačí“.

Dodržujte základní péči

Souběžně s péčí zevnitř přichází na řadu i pozornost vůči tvrdohlavé a k pupínkům náchylné pokožce. Zlatým pravidlem je udržovat ji čistou po celý den. Mastnota a prach vždycky nahrávají problémům, a mnohokrát to všechno začíná u černých teček – a pak to pokračuje k hnisání a vřídkům.

Pokud chcete mít od pupínků co nejrychleji klid, vyrobte si antiseptické obličejové tonikum s následujícími složkami: 100 g čerstvých listů máty povařte v 1 litru vody, nechte vychladnout. Přidejte 1 lžičku kafru (přírodní látka získávaná původně ze dřeva stromu kafrovníku) a zcela jej v tomto roztoku rozpusťte. Uchovávejte v chladničce a několikrát denně vyčistěte pokožku.

Nedotýkejte se svých pupíků

Pokud si neustále saháte na obličej, něco „nípete“ a zkoumáte dotykem (špinavými prsty), neznamená to, že se nic neděje. Naopak. Způsobujete si infekci a celou situaci ještě zhoršujete. Pokud vyloženě máte tu potřebu vymáčknout si nějakou tu neplechu, použijte kosmetické rukavice. A nezapomeňte, že boj s pupínky je cestou na dlouhou trať. Nezmizí přes noc, takže počítejte s pravidelností a důsledností v dodržování těchto pravidel. Můžete se také obrátit na dermatologa.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat