Prostreno.cz

Pravidelné píti nápoje kombucha prospívá vašemu organismu

Jak podpořit detoxikaci, hubnutí nebo zvýšit svoji energii? Kombucha vás zbaví kil, únavy i rakoviny! Nevěříte?

V obchodě ji pravděpodobně přejdete bez povšimnutí. Nemá totiž atraktivní jméno, a obvykle ani líbivý obal. Co je to zač? Kombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného černého nebo zeleného čaje, který je užíván jako funkční potravina, přičemž barva nápoje je různá dle čaje, ze kterého byl vyroben, obvykle medová až tmavě červená. Co všechno umí?

Detoxikace

Detoxikační schopnost kombuchy je obrovská. Dokonalým příkladem je její schopnost potlačit toxicitu jaterních buněk.

V jedné studii byly jaterní buňky chráněny před oxidačním poškozením a skutečně udržovaly normální fyziologii, i když byly vystaveny toxinu! Podle výzkumníků to bylo „pravděpodobně kvůli antioxidační aktivitě kombuchy“. Co dodat?

Trávení

Samozřejmě, antioxidační schopnost tohoto starého čaje působí proti volným radikálům, které vytvářejí chaos v zažívacím systému. Největší důvod, proč kombucha podporuje trávení, je její vysoká hladina prospěšných kyselin, probiotik a enzymů. Její síla dokonce léčí žaludeční vředy, zametá s kvasinkami a pomáhá obnovovat rovnováhu trávicího systému.

Je však nutné zmínit, že kandida nebo jiné trávicí problémy se po konzumaci kombuchy mohou dočasně negativně projevit ještě hůř než předtím. Ale to jen proto, aby následně došlo k nápravě!

Energie

Schopnost kombuchy zvedat lidi ze židlí je připočítána k tvorbě železa uvolňovaného z černého čaje během fermentačního procesu. Kombucha obsahuje také kofein (i když ve velmi malém množství) a b-vitaminy. Obojí revitalizuje tělo.

Imunitní zdraví

Vědci se domnívají, že DSL a vitamin C přítomný v tomto nápoji chrání proti poškození buněk, zánětlivým onemocněním, nádorům a obecně přispívá k celkovému zdraví imunitního systému. Tak na zdraví!

Společná péče

Kombucha může léčit, napravovat a předcházet poškození kloubů mnoha způsoby. Je nabitá glukosaminem, což zvyšuje produkci synoviální kyseliny hyaluronové. To podporuje zachování kolagenu a zabraňuje artritické bolesti. Stejně tak podporuje společný kolagen a snižuje výskyt vrásek na kůži. Dá se tedy tvrdit, že se tu snoubí zdraví s krásou…

Prevence rakoviny

Pijte a pijte. Studie zveřejněná v Cancer Letters potvrdila, že konzumace kyseliny glukarboxylové snižuje riziko vzniku rakoviny u lidí. Čtyřicátý americký prezident Ronald Reagan dokonce pil kombuchu coby součást svého režimu, když bojoval s rakovinou žaludku.

Ztráta hmotnosti

Údaje z roku 2005 ukázaly, že kombucha zlepšuje metabolismus a omezuje akumulaci tuku. Ačkoli potřebujeme vidět další studie, již teď je logické, že kombucha podporuje hubnutí, protože obsahuje kyselinu octovou a polyfenoly, které dokázaly, že přispívají ke snížení hmotnosti.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat