Prostreno.cz

Proč byste měli pít jablečný džus

Nevěříte kupovaným džusům, protože o jejich složení nemáte valné iluze? Naházejte si do odšťavňovače pár jablek a udělejte si vlastní. Speciálně tenhle drink prospívá srdci i játrům, zachová vám duševní zdraví a zmírní příznaky astmatu.

Jablka právem patří na seznam nejzdravějších plodů vůbec. Bez ohledu na odrůdu jsou lidskému organismu všechna stejně prospěšná a jejich konzumaci lékaři vřele doporučují. Co říkáte na takový domácí jablečný džus, máte ho v lednici? Možná ani nevíte, jak velké je to terno. Co tenhle nápoj dokáže a proč ho pít denně?

Hojivý balzám pro srdce

Jablka jsou vynikajícím zdrojem antioxidantů, jmenovitě flavonoidů a polyfenolů, které prospívají srdci jako máloco. Když si dopřejete sklenku ovocné šťávy, nejenže splníte pitný režim a zaženete žízeň v horkých dnech, ale ještě pomůžete správnému fungování tohoto důležitého orgánu.

Posílení imunity

Jak podzimní plody, tak samozřejmě i jejich nektar, obsahují velmi výživné látky, včetně fotochemikálií. To jsou rostlinné sloučeniny posilující imunitní systém a poskytující ochranu před chronickými onemocněními.

Dar pro vytížená játra

Játra jsou zodpovědná za řadu důležitých funkcí v těle a měli bychom si je předcházet. Právě jablečný nápoj se jeví jako správná odměna za jejich tvrdou práci! Přítomná vláknina odstraní škodlivé toxiny z trávicího traktu i cholesterol z krve, což játrům nesmírně uleví.

Jistota duševního zdraví

Tekutá prevence Alzheimerovy choroby? I tak se to dá nazvat. Unikátní pokus amerických vědců provedený na univerzitě v Massachusetts prokázal, že pití dvou sklenic jablečné šťávy denně snižuje riziko rozvoje mozkových chorob. Teď vám sladký drink bude chutnat o to víc, viďte?

Zaručená stopka astmatu

Berete na astma léky, co stojí hříšné peníze? Věřte, že se dají nahradit. Stačí si doma odšťavit pár jablek a medikament je na světě. Tenhle drink totiž praská ve švech množstvím vitaminu C i antioxidantů, čímž snižuje frekvenci kýchání u dětí i dospělých. Alespoň takový je názor odborníků, kteří na toto podomácku připravené léčivo nedají dopustit.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat